Toca modo Yankee. Se non, que non me preguntara meu irmau como se fan estas centellas. Eu mirei nun par de vídeos e fixen unha mezcla de recetas.
Dámoslle a volta, e outro minuto ou dous.
E poñemos no plato, facemos un café, e papamos, que para eso se fixo. Hai quen lles bota mel, ou sirope de arce, ou de chocolate. Eu non tiña deso (falta fai), así que foi a pau seco co café.
INGREDIENTES
- 1 ovo
- 1 cucharada de azúcar (eu usei 2 sobres)
- 1 pizca de sal
- 2 cucharadas de aceite
- 1/2 vaso leite
- 1 vaso fariña
- 1/2 sobre royal
- (dicen que) un pouco de esencia de vainilla. Eu non tiña, así que non leva.
TEMPO
Uns 20 minutos mais ou menosPROCESO
Mezclamos todos os ingredientes no vaso da batidora, ou nunha pota, ou onde queiras.
Batemos. A consistencia ten que quedar máis gorda que a masa das filloas. Algo como grumoso, para que non se aplaste de todo. Eu tuven que botar unha cucharada máis de fariña.
Poñemos unha tixela ó lume medio-alto, eu puxen en 5/6 da miña vitro.
Non poñemos nada de grasa, aceite, margarina, nin nada de nada. A tixela ten que ser antiadherente.
Botamos un garfelado do "engrudo". Como se ve na foto, non queda aplastada de todo.
Deixamos uns minutos, ata que empecen a verse algunhas burbullas. Despois depende do "tostadas" que che gusten. Nun par de minutos aproximadamente debería estar.
Dámoslle a volta, e outro minuto ou dous.
E poñemos no plato, facemos un café, e papamos, que para eso se fixo. Hai quen lles bota mel, ou sirope de arce, ou de chocolate. Eu non tiña deso (falta fai), así que foi a pau seco co café.
Esta foto é para ver a consistencia polo medio da torta. Que non asuste o color mouro das tortas de abaixo, aínda que está torrado non sabe a queimado. Quedar, non quedou ningunha.
Comentarios
Publicar un comentario