Saltar ao contido principal

Tortitas ("pancakes")

Toca modo Yankee. Se non, que non me preguntara meu irmau como se fan estas centellas. Eu mirei nun par de vídeos e fixen unha mezcla de recetas.

INGREDIENTES

Esto deu para 3 tortiñas, máis que de sobra para unha persoa.
  • 1 ovo
  • 1 cucharada de azúcar (eu usei 2 sobres)
  • 1 pizca de sal
  • 2 cucharadas de aceite
  • 1/2 vaso leite
  • 1 vaso fariña
  • 1/2 sobre royal
  • (dicen que) un pouco de esencia de vainilla. Eu non tiña, así que non leva.

TEMPO

Uns 20 minutos mais ou menos

PROCESO

Mezclamos todos os ingredientes no vaso da batidora, ou nunha pota, ou onde queiras.

Batemos. A consistencia ten que quedar máis gorda que a masa das filloas. Algo como grumoso, para que non se aplaste de todo. Eu tuven que botar unha cucharada máis de fariña.


Poñemos unha tixela ó lume medio-alto, eu puxen en 5/6 da miña vitro.
Non poñemos nada de grasa, aceite, margarina, nin nada de nada. A tixela ten que ser antiadherente. 

Botamos un garfelado do "engrudo". Como se ve na foto, non queda aplastada de todo.


Deixamos uns minutos, ata que empecen a verse algunhas burbullas. Despois depende do "tostadas" que che gusten. Nun par de minutos aproximadamente debería estar.

Dámoslle a volta, e outro minuto ou dous.


E poñemos no plato, facemos un café, e papamos, que para eso se fixo. Hai quen lles bota mel, ou sirope de arce, ou de chocolate. Eu non tiña deso (falta fai), así que foi a pau seco co café.


Esta foto é para ver a consistencia polo medio da torta. Que non asuste o color mouro das tortas de abaixo, aínda que está torrado non sabe a queimado. Quedar, non quedou ningunha.


Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...