O faláfel (ou falafel, non o teño claro) é unha receta de oriente próximo ou oriente medio. Polo Líbano, por exemplo, ten bastante fama.
INGREDIENTES
- Garavanzos (uns 350 g na foto)
- Perexil
- Cilantro
- Eneldo
- Allo (2 dentes aprox)
- Media ceboleta grande
- Especias (unha cullerada de café ou así de cada: Sal, pemento doce, pementa negra, cominos. Supostamente tamén levaría un par de clavos pero non os atopei na casa.
- Fariña (eu usei fariña de garavanzo, e esquecin poñela na foto)
TEMPO
Ademáis do tempo de ter os garavanzos en remollo (unhas 12 horas), o tempo de facelo será media hora, máis fritir.
PROCESO
O dia anterior hai que poñer os garavanzos a remollo. Logo úsanse crudos.
Poñemos o verde (a parte máis gorda tos tocos do perexil e cilantro non a usei) xunto co allo e a cebola cortada en cachos na picadora, e picámolos. Fago isto antes de poñer os garavanzos porque noutra proba con todo xunto non picaba ben.
Despois poñemos os garavanzos, e picamos. Quizás eran demasiados para poñer todo xunto... fixen varias paradas para revolver cunha culler.
Despois engadín as especias, e volvín a picar para mesturar todo.
Pasei a mestura a unha ensaladeira e acabei de mesturar ben as especias, que na picadora non mesturaba ben. Logo gardeino na neveira para que repousase un cacho (e realmente deixeino ata o día seguinte).
Intentei facer as croquetas así, pero non se me aguantaban, quizás porque estaba todo demasiado húmido. Así que engadín fariña de garavanzo ata que estaba algo máis seca a masa, e xa podía formar croquetas.
E así si que puiden facer as croquetas.
Coa cantidade que fixen deu para 23 croquetas grandes. A forma é como un cilindro chato. Nun vídeo vin que hai cacharros especiais para facelas, ou incluso usar como molde a parte dunha cafeteira italiana onde se pon o café. Eu fíxenas á mau.
Para fritir, o aceite ten que cubrir as croquetas.
Non medín o tempo que as fritín. Simplemente, que queden douradas como na foto. Iso si, sen poñer o lume a tope, porque se non dóurase por fora e queda o de dentro completamente crudo. Tampouco é que se vaia cociñar moito, pero algo venlle ben. Púxenas sobre un papel absorbente.
E para acabar, a foto final. Abrín un dos falafeles para que se vexa como queda por dentro. Non están mal, pero son moi, moi secos. Unha salsa de iogur para acompañar viría ben..
Comentarios
Publicar un comentario