Outra receta-non receta de mezclar e batir. O patenade é un paté de aceitunas con algún engadido, supostamente orixinario de Francia. O máis habitual (o que fixen) é de aceitunas negras, pero tamén o hai de aceitunas verdes.
Esta receta é unha mestura de varias que atopei por internet, porque non hai uniformidade en absolutamente todos os ingredientes.
INGREDIENTES
- 1 bote de aceitunas negras sen óso (eran 150g peso neto escurrido).
- Allo: eu tiña allo picado en aceite e usei unha cullerada de postre. Serían 2 dentes.
- Unha cullerada de postre de alcaparras.
- Media cullerada de postre de tomiño.
- Anchoas: eu usei 3 filetes.
- Zume de limón: 1-2 culleradas sopeiras (non o medín).
- Aceite: 2-4 culleradas sopeiras.
Nota: Non se usa sal, porque entre o que traen as aceitunas e a anchoa xa vai de sobra.
TEMPO
Menos de 10 minutos
PROCESO
Poñemos todos os ingredientes no accesorio picador da batidora. Se non tes, supoño que batidora normal ou de vaso tamén sirve. De aceite botei o que se ve na foto dos ingredientes, que serían 2 culleradas sopeiras.
Despois de batir un cacho, un minuto ou 2, mirei o aspecto. Parecía máis "roto" que pasta tipo paté, así que botei outras 2 culleradas de aceite e seguín picando outros 2 minutos. Quedou con este aspecto.
E xa está. Pásalo a un bote, e a untar. Aquí teño biscotes, pero o outro día tiña unha barra de pan do día anterior, cortei en rebadas delgadas e púxenas 10 minutos escasos na "air frier" e quedaron moi ben.
Se despois de facelo o metes na neveira media hora ou así, asentará e mellora o sabor. Ou iso din ☺
Comentarios
Publicar un comentario