Saltar ao contido principal

Tapenade (paté de aceitunas)

  

Outra receta-non receta de mezclar e batir. O patenade é un paté de aceitunas con algún engadido, supostamente orixinario de Francia. O máis habitual (o que fixen) é de aceitunas negras, pero tamén o hai de aceitunas verdes.

Esta receta é unha mestura de varias que atopei por internet, porque non hai uniformidade en absolutamente todos os ingredientes.

INGREDIENTES

  • 1 bote de aceitunas negras sen óso (eran 150g peso neto escurrido).
  • Allo: eu tiña allo picado en aceite e usei unha cullerada de postre. Serían 2 dentes.
  • Unha cullerada de postre de alcaparras. 
  • Media cullerada de postre de tomiño.
  • Anchoas: eu usei 3 filetes.
  • Zume de limón: 1-2 culleradas sopeiras (non o medín).
  • Aceite: 2-4 culleradas sopeiras.
Nota: Non se usa sal, porque entre o que traen as aceitunas e a anchoa xa vai de sobra.

 

TEMPO

Menos de 10 minutos

PROCESO

Poñemos todos os ingredientes no accesorio picador da batidora. Se non tes, supoño que batidora normal ou de vaso tamén sirve. De aceite botei o que se ve na foto dos ingredientes, que serían 2 culleradas sopeiras.

 
Despois de batir un cacho, un minuto ou 2, mirei o aspecto. Parecía máis "roto" que pasta tipo paté, así que botei outras 2 culleradas de aceite e seguín picando outros 2 minutos. Quedou con este aspecto.

 
E xa está. Pásalo a un bote, e a untar. Aquí teño biscotes, pero o outro día tiña unha barra de pan do día anterior, cortei en rebadas delgadas e púxenas 10 minutos escasos na "air frier" e quedaron moi ben.

Se despois de facelo o metes na neveira media hora ou así, asentará e mellora o sabor. Ou iso din ☺

Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...