Saltar ao contido principal

Rolo de bonito en salsa de curry tailandés


Xa sei que o normal é facer o rolo de bonito con salsa de tomate, pero a min gústame o curry, así que foi así. E, xa de postos, tampouco sei por que lle chaman rolo ou rollo de bonito cando de rolo non ten nada. É basicamente unha albóndiga gorda e estirada... en fin.

INGREDIENTES

Para o rolo:

  • Bonito: pesoume uns 320g unha vez picado
  • Cebola: uns 60g
  • Pemento colorado: uns 60g
  • Allo: eu usei allo picado con aceite, unha cullerada sopeira
  • 2 ovos
  • Pan relado, unhas 8 culleradas. Unha alternativa moio frecuente é usar molo de pan vello amolecido en leite.
  • Sal e aceite
  • Para rebozar usei 2 ovos máis e un prato de fariña.

Para o curry

  • Cebola picada fina, un par de culleradas.
  • Curry. Eu usei tailandés, unha cullerada sopeira.
  • Leite evaporado. Tamén se pode usar leite de coco, pero dalle un toque demasiado doce.
  • Caldo de peixe (de cocer a cabeza e unhas espiñas do bonito), unha cunca.

Para acompañar: unha cunca de arroz para cocer en branco.

 

TEMPO

Unha hora e cuarto aproximadamente.

PROCESO

Empezamos por picar, a coitelo, o bonito. Isto leva un cachiño...

 

Logo picamos fino a cebola e o pemento, e engadimos o resto dos ingredientes: 2 ovos, o allo picado, unha area de sal e o pan relado.


Amasamos á mau hasta conseguir a "pelota". Aquí hai que ter en conta que ten que aguantarse, e a textura conséguese engadindo máis ou menos pan relado, polo que é interesante empezar por 4 culleradas ou así, e ir amasando e engadindo pan ata que quede consistente.

Levamos para a neveira 15 minutos ou así. Despois facemos os rolos. Podería ser un só grande ou, como fixen eu, catro máis manexables.

Rebózanse en fariña e ovo.

Unha vez rebozados, frítense. Máis ben dóuranse, porque non hai que cociñalos demasiado, para que non queden demasiado secos. Hai que ter en conta que van cocer logo máis na salsa do curry.

 

Eu doureinos uns 3-4 minutos. Logo deixeinos nunha grella para que soltasen o exceso de aceite. Creo que é mellor opción esta que usar papel de cociña, que primeiro absorbe aceite e logo devólvello.


Mentras, podemos empezar coa salsa de curry. Empezamos "pochando" a lume medio-baixo a cebola. 

Cando está medio ablandada, engadimos o curry. No meu caso, pasta de curry tailandés "Panang".
 
Aplástase algo coa culler a medida que se vai fritindo e soltando os aceites.

 
Logo engádese o leite evaporado e o caldo de peixe e déixase cocer uns minutos. O leite suaviza algo o curry, sen el igual pica de máis (vai en gustos). E botando demasiado leite, ou usando leite de coco, disfraza demasiado o curry, na miña opinión.

Poñemos os rolos na salsa, e deixamos cocer, xirándoos de vez en cando, a lume medio, durante uns 15 minutos.

 
Finalmente quedaron con este aspecto.

 
E finalmente empratamos. Eu cortei o rolo, acompañeino co arroz cocido e puxen por enriba a salsa de curry. 
 
Estaba bo 😋.

Comentarios

Publicar un comentario

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...