Din que "cuando el grajo vuela bajo, hace un frío del carajo y hay que comer sopas de ajo". Pois iso.
Foi un experimento, era a primeira vez que as facía, e serán mellorables, pero a idea é esta.
INGREDIENTES
- Allo. Por suposto ☺. Eu debín usar media cabeza.
- Pan duro de varios días
- Tacos de xamón
- Pementón (doce ou picante ou mestura)
- 2 ovos
- Caldo ou auga
- Aceite
TEMPO
Media hora aproximadamente
PROCESO
Eu empecei por tostar algo o pan duro. Probablemente non fixera falta, pero púxeno uns 5 minutos no forno a tope (o meu da 275ºC).
Picamos o allo e botámolo na pota cun pouco de aceite
Deixamos que se doure un pouco.
E engadimos os taquiños de xamón. No meu caso eran frebas máis ou menos grandes peladas do óso, non fan falta lonxas decentes. Ah, e encima o meu era lacón, non xamón.
Desde que o allo estea xa dourado e o xamón/lacón algo pasado, engadimos o pan.
Engadimos o pementón.
Dámoslle unhas voltas para que o pementón vaia por todo o pan.
Non esperamos moito, que o pementón quéimase rápido. E engadimos o caldo. Pode ser auga, pero no meu caso foi feito co óso do lacón de onde viñeron as frebas. Xa estaba bo o caldo só, case non lle facía falta nin o allo nin nada.
Por certo, que para a cantidade de caldo igual foi moito pan. Batemos os ovos e para a pota. Hai quen os escalfa, sen batir. Din que "un ovo por persoa". Eu botei 2 e probablemente lle chegara un, porque espesou bastante.
Revolvemos, deixamos cocer un par de minutos (co calor residual o ovo xa se acaba de cocer).
E para o prato, e a papar. Quedou así. Bastante espeso, pero de sabor moi bo. Haberá que repetir pero con máis líquido ou menos sólido, para que quede máis "tipo sopa".
Comentarios
Publicar un comentario