Fixen esta receta porque a vin nun vídeo deses "só cun ingrediente..." que pensei que sería outra tomadura de pelo, pero non. Vaia, auga fai falta, e eu usei algo de sal e un pouco de aceite para fritir, pero o que prima son as lentellas.
Non creo que sirvan as normais. A receta que eu vin, e como as fixen, son unhas lentellas coloradas (eu creo que as atopei en Alcampo) que son bastante pequenas (máis pequenas que as pardinas) e parecen estar peladas.
INGREDIENTES
- Lentellas coloradas.
- Auga para poñer a remollo
- Unha pizca de sal
- Aceite para ir "planchando" as tortas.
TEMPO
Aparte do remollo, eu diría que uns 5-6 minutos ou así por torta, pero non o calculei. Eu tardei unha hora máis ou menos en facer unhas 12.
PROCESO
Hai que poñer as lentellas a remollo unhas 8 horas. Eu deixeinas toda a noite. Como se ve nas fotos, aumentan o tamaño ó hidratarse.

Pasámolas a un vaso batidor (ou batidora normal se non o tés). Aquí podes aproveitar a engadir un pouco de sal (opcional). Fíxate en que hai 1 cm ou un pouco máis de auga por encima das lentellas. Que non teña moito máis ou o amoado sairá demasiado líquido.
E para a foto finish, un plato con 3 que me quedaron bastante ben, adornadas con algo de allo porro (que logo usei noutra receta).
Non están mal, pero máis como curiosidade que como cousa que vaia repetir.

Comentarios
Publicar un comentario