Case sempre que compro xarrete eu cózoo, porque me gusta así e aproveito a auga de cocer como consomé. Pero este tiña tan boa pinta para asar que non me resistín.
Facer un só seguindo esta receta, para unha persoa (sobra a metade) creo que é un pouco perder o tempo, pero tampouco vou dicir que estaba malo. Facer catro xuntos para máis xente leva o mesmo traballo e igual incluso sabe mellor. Por certo, que eu usei viño branco porque as salsas feitas con viño tinto a min fánseme normalmente demasiado fortes.
INGREDIENTES
- Un pedazo de xarrete ou osobuco. O meu pesaba medio kilo aproximadamente.
- Verduras ó gusto. Eu usei allos, cebola, ceboleta, champiñóns portobello, pemento colorado e cenorias.
Acompañeino con puré de patacas, que levaba pataca e algo de leite para poñelo máis meloso, e algo de perexil (non saen na foto).
TEMPO
Unha hora ou hora e cuarto (ola exprés).PROCESO
Primeiro salpementamos a carne e picamos as verduras (eu aproveitei xa a foto previa).
Despois cubrimos o fondo dunha pota con aceite e douramos ben o xarrete polos dous lados (incluso algo polo lado aguantando con pinzas). Eu xa usei a pota exprés porque así fago todo no mesmo recipiente.
Mentras se coce, aproveitamos para adiantar o puré de patacas. Peladas e cortadas, e con algo de sal, cocémolas ata que estean blandas. Uns 20 minutos máis ou menos, depende da pataca tamén.
Despois dacemos o puré. Eu teño o pisapatacas da foto, pero con tenedor tamén vale se están blandas.
Comentarios
Publicar un comentario