Saltar ao contido principal

Bonito encebolado



 

Vin unha receta por internet (era de atún), e a verdade é que é rápida, e queda moi ben tamén con bonito. Incluso se pode deixar preparada a parte do encebolado e rematar a parte do bonito noutro momento.

INGREDIENTES

  • 1 toro de bonito fresco (ou desconxelado)
  • 1 cebola grande (eu usei ceboleta)
  • 2 dentes de allo (eu usei unha cullerada de allo picado que teño en aceite)
  • 2 follas de loureiro
  • 1 cullerada de vinagre
  • 1 cullerada de postre de pementón (eu usei gochugaru, koreano, non pica)
  • 1 cullerada de postre de orégano
  • Auga, sal, aceite e desas cousas

TEMPO

Media hora ou así.

PROCESO

Eu empecei cortando o bonito en tacos. As peles e espiñas púxenas a cocer nun cazo con auga. A lume medio en 20 minutos xa temos algo así como un caldo de peixe. De paso, salpementei os cachos de bonito. Mentras se facía o caldo seguín coa receta.


Cortamos a cebola en xuliana fina. Eu non usei toda a da foto dos ingredientes, pero podía telo feito porque merma bastante.


Poñemos o allo e a cebola na tixela cun pouco de aceite, a lume medio ou medio-baixo para que se pochen. Poñemos un pouco de sal e as 2 follas de loureiro. Hai a quen non lle gusta, pero a min si. Iso si, pode sacarse antes de acabar de pochar as cebolas, porque é bastante potente.



Cando está medio pochada, ou tres cuarto, apágase, bótase o pementón, revólvese uns segundos, e bótase o chupito de vinagre. Aquí foi cando eu saquei o loureiro.



Despois engádese o líquido. Pode ser auga, pero eu botei o caldo de peixe que fixera. Algo así como un vaso. Despois de que empece a globear, poñemos o bonito.

Por certo, que esta parte (poñer o bonito e acabar de cociñar o prato) pode facerse máis tarde, a cebola aguantaría ata o día seguinte sen problemas, tapada).


Despois dun par de minutos, dámoselle a volta.


E despois doutros 2 minutos, xa está. Faille ben tapalo e deixalo outro par, apartado do lume.
E emplatar e comer. Eu fixen unha ensalada de pepino, pero como sobrou o resto foi ó día seguinte cun arroz branco.


Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Tortilla de sesos

É unha tortilla francesa con sesos, ou molas, ou cerebro, ou como lle queiras chamar, de cocho. Hai quen dirá: Que noxo! Pero se é de confianza (cocho matado na casa) pois eu apúntome a facela e comela. Case  era un ritual na casa o día de despedazar o cocho :) INGREDIENTES Os sesos dun cocho 2 ovos Sal e/ou pimenta ó gusto TEMPO Menos dun cuarto de hora PROCESO Primeiro hai que lavar e escocer os sesos. Ás veces quedan manchados de sangre, incluso con coágulos case negros (sobre todo desde que hai que atontar o animal co balote antes de matalo). Basta con cocelos 2 minutos ou así, é unha materia moi blanda.  Deixa templar un pouco (para non queimarte) e limpa os sesos. Mentras se cocen os sesos, podes bater os ovos, e cando estean os sesos limpos mézclaos cos ovos. Pisa co tenedor para desmigalos algo, así quedará máis homoxénea. Adereza con sal e/ou pementa ó teu gusto. E só queda facer a tortilla de forma normal. Prime...