Saltar ao contido principal

Croquetas de churrasco


Xa facía que non escribía... esta é outra receta de aproveitamento, claro :)

Como o churrasco requente a min non me gusta demasiado, pois probei a ver que tal sabían as croquetas feitas coas sobras. E non están mal, non.

INGREDIENTES

  • Churrasco que sobrou da comida (había 8 ou 10 costelos)
  • Perexil (opcional)
Para a bechamel
  • 3 culleradas de Fariña
  • 3 culleradas de aceite e/ou manteiga
  • Sal
  • 3/4 de libro de leite aproximadamente
Para o rebozado
  • Fariña
  • Ovos (2 ou 3)
  • Pan relado

PREPARACIÓN


A preparación é igual que o resto das croquetas, pero como cada un as fai como quere, pois aquí vai como as fixen eu.

Para empezar,sacamos a carne das costelas e picámolas. Eu usei o accesorio picador dunha batidora, e botei un pouco de perexil polo medio, pero todo é opcional.


Para facer as croquetas, o fundamental é facer a bechamel, e que quede bastante consistente, se non á hora de facer as croquetas desfaise todo. Pero o proceso é similar ó que expliquei para a bechamel da musaka.

Primeiro, botamos 3 culleradas de aceite ou manteiga, ou mezcla. A min gústame botar das 2 cousas. Se botamos só a manteiga hai que quentalo pouco a pouco senón pode queimarse ou separar o suero da graxa.

Botamos outro tanto (3 culleradas sopeiras) de fariña, e unha pizquiña de sal.


Cociñamos a fariña un par de minutos. Se non o facemos, a croqueta saberá a fariña crúa, e non é moi agradable. Cando teña a textura e color da foto, podes empezar a botar leite.


Non sei se o dixen xa noutra entrada ou non, pero é importante: ter unhas varillas para facer a bechamel fai que quede moito mellor e faise máis fácil. E costan algo así como un euro en calquera lado...

Empezamos a botar leite pouco a pouco e imos revolvendo. Como se ve na foto, non está o lume alto de todo, está no 8 (a veces 7) de 10, e a vitrocerámica esta de miña mai non é excesivamente potente.

Imos engadindo leite e revolvendo sen parar.  Non te apartes do lume, que esto en 20 segundos que o deixes só quéimase. Eu apureime a sacar as fotos :)



Cando estea xa feita e teña unha consistencia algo gorda, damos por rematada a bechamel. Engadimos a carne picada e seguimos ó lume revolvendo un minuto ou así.

Hai quen bota a carne (ou o que sexa que leven as croquetas) ó principio coa fariña. A min paréceme máis fácil botalo ó final. Igual a bechamel colle máis sabor da outra forma, non sei, pero non creo que cambie de forma de facelas.


Botamos a mezcla nunha fonte ancha para que enfríe. Desde que atempere podes poñela na nevera. Hai que esperar bastante (eu normalmente déixoa na nevera un par de horas polo menos).

E o paso final: facer as croquetas. Non é difícil, pero mancha bastante. Hai que ir facendo as boliñas, e ir pasándoas (por este orden) en fariña, ovo e pan relado.


Como normalmente non imos comer todas as croquetas que se fan, podemos conxelalas. O que eu fago é coller unha fonte do forno (vale calquera outra cousa), forrala con papel de aluminio, e ir poñendo as croquetas sen que se toquen entre si, coma na foto. Meto todo así no conxelador, e unha vez que conxelen xa non se pegan, así que podo sacalas da bandexa e poñelas nunha bolsa.


 O resultado final: fritimos as croquetas en abundante aceite, e escurrímolas en papel de cociña. Estaban bastante boas :)


Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...