Saltar ao contido principal

Sargo á espalda con puré de patacas


Esta receta é de miña prima... e o sargo que cociñei tamén era dela, que foi quen o pescou e mo regalou (un par deles, de feito). Gracias, prima!

 INGREDIENTES

Aparte do sal, aceite, e eso que sempre se usa...
  • Un sargo de ración
Para o puré:
  • 3 patacas
  • unha xema de ovo
  • Un cachiño de manteiga ou margarina
  • Leite (esqueceume poñelo na foto)

PREPARACIÓN


 Primeiro hai que abrir o sargo tipo libro, de forma que quede aberto pero preso pola parte da espalda. De aí o nome da receta. Xa vedes na foto que eu son algo chapuzas para estes menesteres.


Poñemos un pouco de aceite nunha tixela. Eu comprei a da foto no Ikea hai uns meses porque estaba de oferta, e é moi cómoda. Ademais fai tipo parrilla no fondo ó telo ondulado.
 Bueno... pois hai salar un pouco o sargo (eu tamén lle moín algo de pimenta) e fritir/parrillear, cada un ó seu gusto. Como eu lle como a piel a moitos peixes, pois por ese lado normalmente eu pásoo bastante.

Para facer o puré de patacas, cocemos as patacas (bastante cocidas, anque se pasen non importa moito que son para puré :)) e pisámolas co tenedor. Se tedes pasapuré tamén vale,  pero eu estou tratando de non compralo para non ter outro cacharro máis ocupando sitio na cociña.

Alguén me dixo que unha xema de ovo lle daba untuosidade e gusto, e tamén algo de manteiga ou margarina, así que foi o que lle botei.


Revolvemos todo o mejunje.  Como vedes na foto, queda algo duro. Aquí é onde entra o leite, podedes ir engadindo canto queirades (a pouquiños e revolvendo ben) ata que teña a textura que queirades.


E finalmente... poñémolo no plato, e comemos.  Estaba bo.

Por suposto: non ten nada que ver un sargo pescado no mar co que se compre na pescadería!

Aquí queda a foto-finish ;)

Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...