Saltar ao contido principal

Flan de ovos (microondas)

 

Xa teño no blog outra receta de flan, feito ó forno, pero tiña curiosidade. Tiña vistos varios vídeos en youtube de como facelo ó microondas, en moi pouco tempo (ó forno levoume unha hora de forno aprox), así que probei. Con menos cantidade, por se acaso, pero o resultado foi sorprendendentemente bo.

Os ingredientes e proceso, ata metelo no microondas, son similares á outra receta. O caramelo na tixela fixeno igual tamén.

INGREDIENTES

  • 2 ovos
  • 2 cucharadas sopeiras de azúcar (máis unha para o caramelo)
  • un vaso de leite (25 cc aprox.)


TEMPO

Para facelo poñamos uns 20 minutos escasos (da primeira foto á última no meu caso foron 17), pero logo ten que enfriar na neveira.

PROCESO


 Batemos os ovos co azúcar.


Engadimos o leite, e batemos de novo ata que quede homoxéneo.


O "mejunje" xa está. Agora facemos o caramelo. Botamos a chucarada de azúcar na tixela, e unhas gotiñas (poucas) de limón.


Sen mover deixamos que derrita o azúcar. Cando estea oscuro, como na foto, xa está.


Botamos o caramelo nunha flaneira ou outro recipiente apto para microondas. Eu usei unha cunca normaliña. 

A que o caramelo así negro parece chapapote? Pois con ese color queda cun toque algo amargo, que é o que na miña opinión debe ter. Máis marronuzco queda moi líquido e case non se nota.


Botamos encima o mejunje de ovos, azúcar e leite.


Poñémolo no microondas, tapado, 5 minutos a un 80% de potencia (eso fíxeno eu nun microondas que é de 700W)


Ós 5 minutos sácase, déixase que atempere 2 minutos, e métese a punta dun coitelo para ver se está. Se sae limpo (ou case limpo) xa está.

Se non está, podemos repetir o proceso no microondas, con intervalos de 2 minutos, ou 1, ou 30 segundos. 

A min para esta cantidade non me fixo falta repetir o proceso, pero cando probei con 7 ovos, 7 cucharadas de azúcar e medio litro de leite, ó sacalo despois dos primeiros 5 minutos aínda estaba líquido. Tiven que poñelo outros 2, e outros 2, e outros 2, para que saíse ben.


Antes de consumilo hai que deixalo enfriar na neveira. Se está templado podes volcalo xa nun prato, pero é preferible facelo cando estea frío. non teñas medo que se pegue á cunca, está solto de todo.

Unha vez que o volquei no prato, tiña esta pinta. E estaba moi bo, con ese caramelo un pelín amargo!



Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...