Xa teño no blog outra receta de flan, feito ó forno, pero tiña curiosidade. Tiña vistos varios vídeos en youtube de como facelo ó microondas, en moi pouco tempo (ó forno levoume unha hora de forno aprox), así que probei. Con menos cantidade, por se acaso, pero o resultado foi sorprendendentemente bo.
Os ingredientes e proceso, ata metelo no microondas, son similares á outra receta. O caramelo na tixela fixeno igual tamén.
INGREDIENTES
- 2 ovos
- 2 cucharadas sopeiras de azúcar (máis unha para o caramelo)
- un vaso de leite (25 cc aprox.)

TEMPO
Para facelo poñamos uns 20 minutos escasos (da primeira foto á última no meu caso foron 17), pero logo ten que enfriar na neveira.
PROCESO
Batemos os ovos co azúcar.
Engadimos o leite, e batemos de novo ata que quede homoxéneo.
O "mejunje" xa está. Agora facemos o caramelo. Botamos a chucarada de azúcar na tixela, e unhas gotiñas (poucas) de limón.
Sen mover deixamos que derrita o azúcar. Cando estea oscuro, como na foto, xa está.
Botamos o caramelo nunha flaneira ou outro recipiente apto para microondas. Eu usei unha cunca normaliña.
A que o caramelo así negro parece chapapote? Pois con ese color queda cun toque algo amargo, que é o que na miña opinión debe ter. Máis marronuzco queda moi líquido e case non se nota.
Botamos encima o mejunje de ovos, azúcar e leite.
Poñémolo no microondas, tapado, 5 minutos a un 80% de potencia (eso fíxeno eu nun microondas que é de 700W)
Ós 5 minutos sácase, déixase que atempere 2 minutos, e métese a punta dun coitelo para ver se está. Se sae limpo (ou case limpo) xa está.
Se non está, podemos repetir o proceso no microondas, con intervalos de 2 minutos, ou 1, ou 30 segundos.
A min para esta cantidade non me fixo falta repetir o proceso, pero cando probei con 7 ovos, 7 cucharadas de azúcar e medio litro de leite, ó sacalo despois dos primeiros 5 minutos aínda estaba líquido. Tiven que poñelo outros 2, e outros 2, e outros 2, para que saíse ben.
Antes de consumilo hai que deixalo enfriar na neveira. Se está templado podes volcalo xa nun prato, pero é preferible facelo cando estea frío. non teñas medo que se pegue á cunca, está solto de todo.
Unha vez que o volquei no prato, tiña esta pinta. E estaba moi bo, con ese caramelo un pelín amargo!
Comentarios
Publicar un comentario