Saltar ao contido principal

Gambas ó allo con espagueti de calabacín


Receta fácil e rápida se tes con que relar os calabacíns para facer os espaguetis. A min saírone máis ben uns medio macarróns, porque usei o accesorio de relar da batidora, pero tiven que cortar ó medio o calabacín e así non saen espaguetis algo longos.

INGREDIENTES

  • Gambas, uns 200 gr. Eu usei das conxeladas
  • 2 dentes de allo
  • Unha guindilla
  • Orégano (igual podía omitirse, ou engadir outras especias
  • Tamén usei (non sae na foto) unha pizca de pemento doce e un pouco de queixo relado.

TEMPO

Media hora máis ou menos

PROCESO

Relamos o calabacín e fileteamos o allo. Aquí hai varios métodos: co coitelo (levaría máis tempo, e ó mellor sae máis gordo), con accesorio relador (o que fixen eu, e como dixen ó non coller ben o calabacín tiven que cortalo ó medio lonxitudinalmente, e saíron cachos cortos), co pelador de patacas (sae máis ben fetuchini ☺) ou con accesorios especiais como un espiralizador, que parece un afilalápices onde metes o calabacín e saen espaguetis largos). Cada un que use o que prefira.


Poñemos a tixela ó lume, un pouco de aceite, e a dourar os allos coa guindilla.


Cando estean dourados, poñemos as gambas. Como as miñas eran conxeladas, paseinas por auga para medio desconxelalas antes. Sabería mellor se fosen frescas e grandes, supoño.
 Aquí puxen un pouco de pemento doce (media cucachiña do café ou así) mentras se facían as gambas, que soltaron algo de auga. Retirei un pouco da auga, non toda. Debin ter as gambas 5-6 minutos cociñando. Despois, botei o calabacín, dinlle unha volta e apaguei o lume (deixei a cazola encima da vitrocerámica, que conserva calor). Aproveitei para botarlle un pouco de queixo relado e revolver outro pouco.


E despois duns 2-3 minutos, non máis, para o prato. Teño que dicir que a min non me gusta a comida demasiado feita, así que para outros igual fai falta un pouco máis de tempo, ou non apagar tan axiña o lume.

O resultado final no prato foi este. Non está mal, e é algo diferente. Repetirei.


Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...