Saltar ao contido principal

Caldeirada de raia



INGREDIENTES

Para cocer
  • Unha ala de raia
  • Patacas 
  • Cebola
  • Sal
Para a allada (parte deles non están na foto)
  • Allos
  • Aceite
  • Pementón doce
  • Unto (opcional)
  • Guindilla (opcional)
  • Vinagre (opcional)

TEMPO:

Uns 25 minutos

PROCESO:

Pelamos e picamos as patacas (eu fixen rodas) e a cebola e poñemos a cocer.

Eu utilicei media ceboleta porque non tiña máis. De ter, usaría unha cebola grande ou 2 pequenas. Apuntamos cando empeza a ferver porque ós 12 minutos ou así hai que engadir a raia.


Partimos a raia en catro cachos e imos preparando o tema para facer a allada.

Podemos botarlle xa un pouco de sal á raia. Hai a quen lle gusta con pementa tamén, pero eu decidín non botarlla.

 
Botamos algo de aceite nunha tixela e poñemos o allo, a guindilla se nos gusta, e o unto. 
 
Eu utilicei allo con guindilla que tiña nun bote, xa picado e macerando en aceite (e usei parte do aceite do bote).
 
Persoalmente, nunca usara antes unto nunha allada (nin o vira, pero revisando algunha receta desta caldeirada vino, e probei). A verdade, non llo notei despois ó comer, así que igual sigo utilizándoo só para o caldo ☺.
 
 
Cando o unto estaba derretido e só quedaba esa parte central que está na culler, retireino. Como os allos estaban dourados apaguei o lume.

 
Aínda co lume apagado, a calor residual seguía dourando os allos, así que os retirei a un cacharro de cristal. Deixei que enfriara algo e botei o pemento doce (Pimentón de La Vera no meu caso). Botei unha cullerada sopeira (tampouco tiña máis). Creo que a xulgar pola cor da imaxe da dereita aínda tiña calor de máis. Tamén lle engadín un chorro de vinagre de viño branco.


Cando pasaron os 12 minutos desde que fervían as patacas, botei a raia e volvín a tapar a pota.

E despois de 10 minutos estaba así. A verdade é que reduce moito o tamaño, como se pode ver.


E só queda poñer no prato unhas patacas e cebolas, algo de raia, e poñerlle por encima a allada. Este é o resultado final. Mmmmh, non. O resultado final foi o prato baleiro (vale, cos cartílagos da raia).

 

 

Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Tortilla de sesos

É unha tortilla francesa con sesos, ou molas, ou cerebro, ou como lle queiras chamar, de cocho. Hai quen dirá: Que noxo! Pero se é de confianza (cocho matado na casa) pois eu apúntome a facela e comela. Case  era un ritual na casa o día de despedazar o cocho :) INGREDIENTES Os sesos dun cocho 2 ovos Sal e/ou pimenta ó gusto TEMPO Menos dun cuarto de hora PROCESO Primeiro hai que lavar e escocer os sesos. Ás veces quedan manchados de sangre, incluso con coágulos case negros (sobre todo desde que hai que atontar o animal co balote antes de matalo). Basta con cocelos 2 minutos ou así, é unha materia moi blanda.  Deixa templar un pouco (para non queimarte) e limpa os sesos. Mentras se cocen os sesos, podes bater os ovos, e cando estean os sesos limpos mézclaos cos ovos. Pisa co tenedor para desmigalos algo, así quedará máis homoxénea. Adereza con sal e/ou pementa ó teu gusto. E só queda facer a tortilla de forma normal. Prime...