Saltar ao contido principal

Curry tailandés de peixe con cuscús

 

O plato é medio estranxeiro raro, porque o curry é tailandés, pero o cuscús é máis ben moruno, e o peixe era galego. Pero a mestura con queda mal.

INGREDIENTES

  • Peixe. Eu usei 1 toro de corvina e 2 de pescada.
  • Caldo ou auga. Eu usei auga de cocer chícaros (berberechos).
  • Pasta de curry tailandés. 
  • Unha ceboleta
  • Allo. Eu usei algo de allo mesturado con guindilla en aceite que fixera eu.
  • Cuscús precocido.
  • Sal e aceite (que non saen na foto).


 

TEMPO

Uns 25 minutos (os que pasaron entre a primeira e a última foto)

PROCESO

Empezamos por poñer a tixela ó lume cun pouco de aceite e o allo coa guindilla.
Mentras quence, poñemos o cuscús nun bol e picamos a ceboleta en xuliana.

Cando o allo doure un pouco, botamos a ceboleta e un pouco de sal para que vaia suando. Poñemos a lume medio para que non se queime.

Fervemos auga (máis ou menos o mesmo volume que de cuscús), botámolo no cuscús e tapamos cun papel film. Hai xente que lle bota manteiga, ou aceite, ou pocha unhas verduras (cebola, pemento etc.) para mesturar co curry, pero como eu vou ter salsa, simplemente o hidratei. NON lle botei sal.

Cando ceboleta estea medio blanda, engadimos o curry. Na foto vese a cantidade que botei, algo así como unha cullerada sopeira.

Seguindo a lume medio, imos revolvendo no curry e aplastando contra o fondo para ir desfacendo o pegote. Veremos que o propio curry vai soltando tamén o seu aceite.

Despois duns minutos (2 ou 3) movendo, botamos o líquido. No meu caso era a auga de cocer os chícaros ou berberechos, pero serviría tamén auga. Moitas veces o curry tailandés fano con leite de coco, pero eu cheguei á conclusión de que o fai demasiado pastoso e demasiado doce, así que prefiro non usalo.

E finalmente engadimos o peixe (saleino un pouco antes).

A lume medio, ou alto (depende do líquido que botes e de se queres que a salsa quede máis ou menos líquida) cociñamos o peixe. Dámoslle a volta de vez en cando (ou unha vez soa se prefires). Eu cociñeino aproximadamente 15 minutos.

E xa está. Destapamos o curry, revolvemos un pouco para desapelmazar e botámolo no prato. Logo poñemos o peixe e salseamos. Non estaba mal de todo, non 😋



 

 


Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Tortilla de sesos

É unha tortilla francesa con sesos, ou molas, ou cerebro, ou como lle queiras chamar, de cocho. Hai quen dirá: Que noxo! Pero se é de confianza (cocho matado na casa) pois eu apúntome a facela e comela. Case  era un ritual na casa o día de despedazar o cocho :) INGREDIENTES Os sesos dun cocho 2 ovos Sal e/ou pimenta ó gusto TEMPO Menos dun cuarto de hora PROCESO Primeiro hai que lavar e escocer os sesos. Ás veces quedan manchados de sangre, incluso con coágulos case negros (sobre todo desde que hai que atontar o animal co balote antes de matalo). Basta con cocelos 2 minutos ou así, é unha materia moi blanda.  Deixa templar un pouco (para non queimarte) e limpa os sesos. Mentras se cocen os sesos, podes bater os ovos, e cando estean os sesos limpos mézclaos cos ovos. Pisa co tenedor para desmigalos algo, así quedará máis homoxénea. Adereza con sal e/ou pementa ó teu gusto. E só queda facer a tortilla de forma normal. Prime...