Isto, máis que unha receta, é crear un ingrediente, pero como tamén vale para untar e comer só, pois aí vai.
INGREDIENTES
- 1 litro de leite enteiro. Non iba poñer publicidade, pero é leite galego, así que ó carallo.
- 1 limón (o seu zume)
- sal
TEMPO
Unha media hora. Logo ten que repousar varias horas na nevera.
PROCESO
Poñemos o leite nunha pota ó lume. Cando estea cerca de ferver, engadimos o zume do limón e deixamos a lume medio.
Podemos revolver e ver como vai callando. Despois de 5 minutos apagamos.
Deixamos repousar media hora ou así.
Este era o aspecto que tiña cando apaguei o lume.
Logo colamos poñendo un trapo. En teoría sería un colador e unha estameña, pero non tiña, así que usei un cesto da freidora e un trapo que humedecín.
Apretamos o trapo para escurrir o soro. Quedou así.
Este foi o resultado, para que se vexa canto soro hai e que pouca cantidade de queixo.
Botamos no vaso da batidora, engadimos sal ó gusto, e empezamos a batir. Para que quede máis cremoso hai que engadir algo de líquido, pouco a pouco, e seguir batindo. Pode ser o soro que escurriu ou leite. Eu botei soro, unhas 8 culleradas sopeiras. Puiden terlle botado outras 2 ou 3, porque quedou bastante firme.
E cando teña a consistencia que queiramos, paramos.
Pode gardarse nun bote ben pechado na nevera (creo que) durante 3-5 días.
E dúias fotos finais do queixo untado. Na segunda puxen un pouco de orégano. Está moi bo.
Que boa pinta! E sabes o que leva.
ResponderEliminar