Outra receta para aproveitar parte dun lacón asado... este foi o resultado.
Pon nunha ensaladeira uns 300 g de fariña, unha pizca de sal, e os 15 g de levadura. NOTA: con levadura de panadería, desa que ven en bloques, a empanada sae e sabe moito mellor que usando levadura en polvo de repostería (desa que ven en sobre, tipo Royal e compañía).
Eu teño a levadura no conxelador, así que parto un cacho e póñoa no microondas a desconxelar cunha pizca de auga.
Vai botando auga (a temperatura ambiente) na fariña e revolvendo cunha culler de madeira. Non medín a cantidade de auga que usei, pero sería como medio vaso, uns 10-15 cc. Cando teñas a fariña aínda sen facer un bloque, que se ve que aínda lle falta algo de líquido, bota 2 culleradas de aceite, e pasa a amasar coas mans. O aceite é importante, porque lle da elasticidade á masa.
Unha vez estea amasado, tapa a ensaladeira cun pano seco, e deixa que a levadura faga o seu traballo.
Pica a cebola, o pemento, e a carne, se non esaba xa picada.
Prepara a fonte para o forno. Como se ve na imaxe, vou facer unha empanada redonda. É moi importante poñer ese papel de fornear, se non a empanada queda crúa pola parte de abaixo.
Se xa pasaron polo menos 20 minutos desde que rematache de amasar, pasamos a montar a empanada. Deberás notar que está máis esponxosa que cando a deixache.
Colle a metade da masa aproximadamente, e estíraa. Probablemente para as primeiras empanadas sexa máis fácil facelas rectangulares, pero cando lle colles o truco as redondas quedan máis chulas ;-)
Coloca a masa na bandexa, encima do papel de fornear.
Neste punto podes poñer a prequentar o forno a uns 190ºC.
Coloca a cebola, o pemento e a carne encima da capa de masa. Neste caso eu puxen a cebola e o pemento crudos. Desta forma, ó ir cociñándose vai transmitindo parte do sabor á masa.
Claro que hai xente que prefire que o de dentro vaia cociñado, pochando a cebola e mezclándolle a carne antes de poñela na masa. Eu teño probado das dúas formas, e gústanme ambas. O sabor non é o mesmo, pero é bo nos dous casos.
Estira a outra metade da masa para a tapa da empanada. Pona encima da outra metade, e envolve algo os bordes. Bate un ovo e pinta por encima. Polos bordes é interesante, porque os pega e así non se separará tan facilmente no forno.
Faille un burato no centro para que saia o vapor. Tamén poderías pinchar toda a masa cun tenedor para ter buratiños polos que escape o vapor, as 2 opcións valen. Se che sobrou algo de masa, podes poñer unhas tiras para adornar.
Mete a fonte no forno, e fornea durante uns 40 minutos a 180 ou 190ºC (calor por arriba e abaixo). Retíraa e non te queimes!
INGREDIENTES
- Fariña (300 g)
- Levadura de panadería (15 g)
- Auga e aceite para amasar
- Carne picada (xa estaba asada) (200 g)
- Cebola (1, uns 150 g)
- Pemento verde (150 g)
PREPARACIÓN
Como a masa debe repousar uns 20-30 minutos para que levede, é mellor empezar por facer a masa. Así mentras esperamos podemos picar os ingredientes que irán dentro.Pon nunha ensaladeira uns 300 g de fariña, unha pizca de sal, e os 15 g de levadura. NOTA: con levadura de panadería, desa que ven en bloques, a empanada sae e sabe moito mellor que usando levadura en polvo de repostería (desa que ven en sobre, tipo Royal e compañía).
Eu teño a levadura no conxelador, así que parto un cacho e póñoa no microondas a desconxelar cunha pizca de auga.
Vai botando auga (a temperatura ambiente) na fariña e revolvendo cunha culler de madeira. Non medín a cantidade de auga que usei, pero sería como medio vaso, uns 10-15 cc. Cando teñas a fariña aínda sen facer un bloque, que se ve que aínda lle falta algo de líquido, bota 2 culleradas de aceite, e pasa a amasar coas mans. O aceite é importante, porque lle da elasticidade á masa.
Unha vez estea amasado, tapa a ensaladeira cun pano seco, e deixa que a levadura faga o seu traballo.
Pica a cebola, o pemento, e a carne, se non esaba xa picada.
Prepara a fonte para o forno. Como se ve na imaxe, vou facer unha empanada redonda. É moi importante poñer ese papel de fornear, se non a empanada queda crúa pola parte de abaixo.
Se xa pasaron polo menos 20 minutos desde que rematache de amasar, pasamos a montar a empanada. Deberás notar que está máis esponxosa que cando a deixache.
Colle a metade da masa aproximadamente, e estíraa. Probablemente para as primeiras empanadas sexa máis fácil facelas rectangulares, pero cando lle colles o truco as redondas quedan máis chulas ;-)
Coloca a masa na bandexa, encima do papel de fornear.
Neste punto podes poñer a prequentar o forno a uns 190ºC.
Coloca a cebola, o pemento e a carne encima da capa de masa. Neste caso eu puxen a cebola e o pemento crudos. Desta forma, ó ir cociñándose vai transmitindo parte do sabor á masa.
Claro que hai xente que prefire que o de dentro vaia cociñado, pochando a cebola e mezclándolle a carne antes de poñela na masa. Eu teño probado das dúas formas, e gústanme ambas. O sabor non é o mesmo, pero é bo nos dous casos.
Estira a outra metade da masa para a tapa da empanada. Pona encima da outra metade, e envolve algo os bordes. Bate un ovo e pinta por encima. Polos bordes é interesante, porque os pega e así non se separará tan facilmente no forno.
Faille un burato no centro para que saia o vapor. Tamén poderías pinchar toda a masa cun tenedor para ter buratiños polos que escape o vapor, as 2 opcións valen. Se che sobrou algo de masa, podes poñer unhas tiras para adornar.
Mete a fonte no forno, e fornea durante uns 40 minutos a 180 ou 190ºC (calor por arriba e abaixo). Retíraa e non te queimes!
Comentarios
Publicar un comentario