A salsa tártara ten a súa base na mahonesa, así que esta receta non é exactamente de salsa tártara. Eu cambiei a mahonesa por iogur.
Por que a cambiei? Porque non me gusta abusar da mahonesa e porque tería un tempo de conservación moi limitado. Se é caseira, non moito máis dun día. Esta versión con iogur pode estar na neveira 3 ou 4 días sen problema. Polo mesmo motivo eu non uso ovo cocido. Igual me tomei algunha outra licencia tamén, pero o resultado é agradable, chamémoslle como lle chamemos.
Din que se pode usar para acompañar carnes ou pescados á plancha, entre outras cousas. Eu ata probei a utilizala como aliño de ensalada, e non queda mal. Iso si, para ser aliño que vaia pouco cargada de pepinillos e alcaparras (para que quede algo máis líquida).
INGREDIENTES
- 1 iogur natural
- unha chullerada de postre de mostaza
- unha cullerada sopeira de alcaparras
- unha cullerada sopeira de pepinillos en vinagre
- un cuarto de ceboleta (eu non tiña, usei cebola)
Outra xente (aparte de usar mahonesa e non iogur, claro) utiliza medio ovo cocido e/ou un pouco de perexil fresco.
TEMPO DE PREPARACIÓN
Cinco minutos ou menos.
PROCESO
Picamos finamente os ingredientes sólidos (ceboleta, pepinillos e alcaparras) e mezclamos cos demais.
A foto finish é un pouco mariconada, pero a foto do bol era un pouco cutre de máis.
Comentarios
Publicar un comentario