Saltar ao contido principal

Mexillóns á buzara

 
Receita croata de mexillóns en salsa. É unha das múltiples variantes que vin en varios vídeos. Algunha outra dixéronme que só levaba aceite, allo, perexil e pan relado... supoño que tamén viño. Pero en internet vin máis de media ducia de variacións, así que non sei se isto é "correcto". Tampouco me preocupa.

INGREDIENTES

  • 1 Kg de mexillóns
  • Un tomate maduro, relado.
  • Unha ceboleta, relada
  • Allo: eu usei como medio chupito de allo picado que teño en aceite
  • Perexil. Seco porque non tiña do fresco, unha lástima.
  • Un vaso de viño branco
 
 

TEMPO

 20 minutos escasos.

PROCESO

Empezamos por limpar os mexillóns e cocelos. Eu non collo un coitelo para rascar as cascas e deixalas limpísimas, paréceme unha bobada. Están limpos, pois xa. Menos estéticos? Que ben.

Para cocelos eu puxen un dedo de viño branco no fondo da pota, e cocín ata que estiveron abertos. Logo escurrinos (gardei a auga e conxeleina, que para un arroz vai bárbara).

Para a salsa: empezamos porpoñer un pouco de aceite na tarteira e poñer o allo e a cebola a pochar cun pouquiño de sal, a lume medio.

 Cando está a medias, engadimos o tomate e o perexil.


E, pasados 3 ou 4 minutos engadimos o viño e os mexillóns. Subín un pouco o lume para que evaporara o viño.

 

En algún momento decidín que a salsa estaba moi líquida, así que botei unha cullerada de pan relado e deixeino un par de minutos ó lume.

E xa está. Non estaban mal, pero como a min os mexillóns me gustan xa abertos ó vapor sen nada máis, pois tampouco lle din moito aprecio.



 

Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...