INGREDIENTES
- 1 Kg de mexillóns
- Un tomate maduro, relado.
- Unha ceboleta, relada
- Allo: eu usei como medio chupito de allo picado que teño en aceite
- Perexil. Seco porque non tiña do fresco, unha lástima.
- Un vaso de viño branco
TEMPO
20 minutos escasos.
PROCESO
Empezamos por limpar os mexillóns e cocelos. Eu non collo un coitelo para rascar as cascas e deixalas limpísimas, paréceme unha bobada. Están limpos, pois xa. Menos estéticos? Que ben.
Para cocelos eu puxen un dedo de viño branco no fondo da pota, e cocín ata que estiveron abertos. Logo escurrinos (gardei a auga e conxeleina, que para un arroz vai bárbara).
Para a salsa: empezamos porpoñer un pouco de aceite na tarteira e poñer o allo e a cebola a pochar cun pouquiño de sal, a lume medio.
Cando está a medias, engadimos o tomate e o perexil.
E, pasados 3 ou 4 minutos engadimos o viño e os mexillóns. Subín un pouco o lume para que evaporara o viño.
En algún momento decidín que a salsa estaba moi líquida, así que botei unha cullerada de pan relado e deixeino un par de minutos ó lume.
E xa está. Non estaban mal, pero como a min os mexillóns me gustan xa abertos ó vapor sen nada máis, pois tampouco lle din moito aprecio.
Comentarios
Publicar un comentario