Saltar ao contido principal

Fiambre de pavo

 

Esta vai de fiambre natural de peituga de pavo. Probei a facela máis que nada porque cando vou ó súper e vexo cousas como "52% de pavo/porco/oquesexa" pois como que me cabreo, porque a outra metade son merdalladas.

Pode facerse ó forno (unha amiga fíxoo ó sal no forno) ou cocido, que foi o que fixen eu.

INGREDIENTES

  • Unha peituga de pavo
  • As especias que che gusten ou apetezan. Eu puxen
    • Sal
    • Allo en polvo
    • Pementa negra
    • Comino
    • Tomiño
    • Pimentón de la Vera (dulce)

TEMPO

Un par de horas (hai repouso polo medio)

PROCESO

O primeiro é mesturar as especias e "rebozar" a peituga na mestura.

Despois envólvese nun film e déixase repousar un tempo na neveira. Eu deixeino unhas catro horas, pero con media chegaría.

Despois hai que conseguir cocelo sen que lle toque a auga. Eu teño unha máquina de envasar ó baleiro, pero se non se ten pode meterse en algún tipo de bolsa e máis film.

A cocer, unha hora e sen que chegue a ferver.

Despois sácase da auga e déixase atemperar ou enfriar, para que non rompa tanto ó cortalo.

 

Cun coitelo ben afiado, ou con cortafiambres se tedes (eu non), córtase en rebadas finas.

E logo ponse algunha carallada para que a foto sexa máis "pija" ☺.

Dentro do que é o pavo, e encima a peituga que máis ben seca, pois está bastante bo. E sábese o que leva, e o que non leva!

Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...