Saltar ao contido principal

Hamburguesa de bonito

 
Unha forma diferente de comer bonito. Como non o pasei demasiado, e leva cebola mesturada co bonito, estaba xugoso. Polo tema do anisakis, ó estar pouco feito, eu neste caso non teño problema porque tiña o bonito conxelado.
 
E con pan, pan. Non esa trangallada embolsada que lle chaman pan de hamburguesas.

INGREDIENTES

  • Bonito, un toro pequeno (ben se ve ó lado da culler sopeira)
  • Unha cebola mediana
  • Allo, eu usei unha cullerada sopeira de allo picado que teño en aceite 
  • Unha cullerada de perexil seco (non está na foto), porque non o tiña verde
  • Tomate
  • Leituga
  • Sal
  • Pan. Do de verdade (de Carral neste caso) 

Tampouco sae na foto: un pouco de vinagreta (metade aceite, metade vinagre) e fixen unha salsa con maonesa, sriracha de pementos de Padrón, e mostaza antiga.

 

TEMPO

Uns 20 ou 25 minutos.

PROCESO

Empezamos por picar a cebola (eu usei tres cuartos da da foto) en cachos grandes, sacar a carne do bonito sen espiñas nin pel, engadir un pouco de perexil, e unha area de sal. A verdade, tamén lle botei un pouco (unha cullerada do café ou así) dunha vinagreta que é metade aceite e metade vinagre, porque o teño usado para hidratar o bonito cando o fago á prancha.

Vai todo para o accesorio picador da batidora.

 

Despois dun par de minutos escasos, quedou unha pasta tal que así. Púxena no prato e leveina para a neveira mentres lavaba a leituga e facía unhas arandelas de cebola e rodas de tomate.


Un pouco de aceite na tixela, e a pranchar, a lume medio alto. Non usei todo o material porque era demasiado para o cacho de pan.

Fun montando o tomate, cebola e leituga...


 

E cando o bonito tiña esta pinta, saqueino.



E para o pan. A salsa que se ve por encima fíxena mesturando algo de maonesa, mostaza vella, e unha sriracha que teño feita con pementos de padrón. Ketchup non levaba, non señora.

 
Tapar co outro cacho de pan, e a papar. Estaba boa, probablemente repetirei.


 

Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...