Atrevinme cun postre máis!
E este é o resultado final. Creo que se tivese nata para montar, viríalle ben por encima. Pero non tiña.
A receta está basada neste vídeo, pero aquí é con café en vez de cacao: https://www.youtube.com/watch?v=9MWwwpOEld8
Non quedou demasiado doce, que era o que quería eu, pero para postre probablemente un 50% máis de azucre igual lle viña ben.
INGREDIENTES
- 400 g de leite (serán 400 cl aprox., pero eu pesei todo)
- 40 g de cacao en polvo (sen azucre)
- 20 g de azucre
- 20 g de maicena
TEMPO
De traballo, 3 ou 4 minutos. Despois hai que deixarlle enfriar algo e logo metelo na nevera 1 ou 2 horas.
PROCESO
Mesturamos todo.
Poñémolo nun cazo ó lume, a potencia media. Hai que revolver bastante frecuentemente, porque se agarra ó fondo do cazo.
En 3 ou 4 minutos xa espesou. Eu deixeino atemperar un pouco no cazo, porque non tiña claro que non reventaran os vasos se o botaba xa.
Pasámolo a uns vasos. Esperamos uns minutos a que enfríen un pouco máis, e metémolos na nevera.
E este é o resultado final. Creo que se tivese nata para montar, viríalle ben por encima. Pero non tiña.
Comentarios
Publicar un comentario