Vale, xa sei que máis que nome de receta é o resumen dos ingredientes, pero é o que hai :)
INGREDIENTES
- 1 vaso de arroz
- uns 150-200 g. de calamares (eu usei anillas)
- unha presada de gambas peladas
- setas (no meu caso na bandexa viña shitake, setas cardo e das setas normales cultivadas)
- 2 dentes de allo
- Auga ou caldo. O que usei eu foi auga de cocer mexillóns.
- Aceite
- Azafrán
TEMPO
Media hora máis ou menosPROCESO
Poñemos un pouco de aceite nunha tixela e laminamos e douramos os allos. Vale outro recipiente, pero como era para min só, ben me chegaba.
Cando estean dourados, botamos as setas. Para todo o proceso o lume que estea vivo, para facer tipo salteado, non pochado (que non ablande tanto, vamos).
Dámoslles un par de minutos, e botamos os calamares. Eu piquei as anillas para que ó comer sexa máis cómodo.
Logo botamos o arroz.
Revolve, e cando estean os graus transparentes, podes botar as gambas peladas. Non as botes antes, porque lles fai falta pouco tempo, e aínda falta a cocción do arroz.
Botamos a auga ou o caldo, e o azafrán.
O caldo que usei eu foi de cocer mexillóns. Cando cozo mexillóns bótoos na pota e poño medio vaso escaso de viño (meu pai dicía que mellor tinto), e nada de auga, que xa soltan bastante. Logo hai que colar a auga a través dunha tela, porque normalmente un colador non é bastante fino. E logo, ou usas a auga, ou como fixen eu conxeleina e utiliceina cando me veu ben.
Ollo se usas este tipo de caldos, que teñen moita potencia e sal. Eu non botei nada de sal en toda a receta, e ó final tiña un sabor potente-salado. Igual é boa idea probar o caldo e amecerlle un pouco de auga do grifo para suavizar.
O azafrán axuda tamén moito. Da color e sabor tamén. Eu últimamente utilizo azafrán en polvo en vez de en hebras, non sei se perdo calidade pero é cómodo.
A continuación, eu esperei que levantase unha fervedura e baixei o lume (usei o 3 e o 4 na miña vitrocerámica que ten o máximo de 6). Que coza 20 minutos aproximadamente. Na foto vese tal como estaba cando apaguei o lume. Apartei a tixela do lume, tapei cun trapo limpo, e deixeino 5 minutos reposando.
E este é o resultado xa no plato. Estaba bastante bo :)
Pois comeu vostede moi ben!!!!,eu nunca uso a auga de cocer mexillons para nada,tampouco lles poño viño..,pero pareceme unha idea moi boa.
ResponderEliminargracias por compartila e felicitacions por ese plato.
Gracias :)
ResponderEliminarPois proba o dos mexillóns, merece a pena. Anque hai tantas ideas como xente. Hai quen os coce con auga do grifo (sin sal ou con sal), con auga do mar, con algo de viño, ou sen absolutamente nada (poñelos na pota e que vaian soltando eles a auga).
A opción máis mala na miña opinión é con auga do grifo. Das outras, sería cuestión de probar e comparar cada un.
Saúdos
Miguel