
Creo que me pasei comprando calamares o outro día, así que me sobraron do arroz e había que facer algo con eles.
INGREDIENTES
- Calamares (uns 250 gramos)
- 3 ou 4 patacas
- un cuarto de cebola
- medio pimento
- 2 dentes de allo
- Aceite
- Sal
- Pimenta blanca, perexil (mellor verde, eu só o tiña seco), pimentón dulce
- un chorro de viño
- auga/caldo de peixe

TEMPO
Uns 40 minutos.
PROCESO
Coma sempre empezamos polo allo e as verduras, laminando os allos e picando a cebola e o pimento (en xuliana, en cachos como ti queiras). Botamos un pouco de aceite na tixela, douramos algo os allos, e despois botamos a cebola e o pimento. Desde que leven un pouco de tempo ó lume, bota un pouco de sal para que "sude".
Engadimos os calamares, salados, e botamos un pouco de pimenta (blanca no meu caso). Cociñamos un par de minutos, e botamos un chorro de viño blanco.
Aviso: a min dixéronme moitas veces que os calamares (e chipiróns, e potas, etc.) encrúan ó botarlles o viño. Pode ser. Pero a min gústame que estean algo duros, e gústame o sabor que deixa o viño no guiso, así que llo boto. Total, só o comín eu.
Desde que evapore o viño evapore o alcol (fervendo pode ser un minuto ou así) podes botar as patacas (sálaas algo). Se van en cachos pequenos cociñaranse antes, claro.
Logo, bota o perexil picado (xa digo, da máis sabor o verde, eu só o tiña seco e foi o que botei).
Se te fixas na foto seguinte, vense unhas ramas/follas verde claro. É apio. Non o puxen nos ingredientes porque foi un experimento. A min o apio crudo non me gusta, fáiseme moi forte. Pero como comprei un (non sei moi ben por que) pois quero ir gastándoo. Ó final deulle un gusto interesante e non molesto, pero igual que outras herbas se te pasas domina o sabor do plato.
Vai mirando se están as patacas cocidas. Se ves que queda demasiado líquido, destapa e aumenta o lume, co que evaporará. Se ves que queda seco (como me pasou a min despois de destapar, e aínda non estaban as patacas) podes botar auga ou calquera caldo de peixe/verduras. Non creo que quede moi ben caldo de carne :)
Probando quedaba algo soso, así que botei un pouquiño de salsa de peixe que tiña pola alacena. Tamén quedaba algo blanco todo, así que botei un pouco de pimentón dulce. Revoltín, e quedou tal que así.
E para acabar, botei no plato, e comín. Interesante, creo que esta receta vou repetila máis veces. Ah, se ves aceitunas na foto anterior e na do plato, é porque collín unhas poucas para comer mentras esperaba, e tirei catro por encima das patacas. A min gústanme as aceitunas nos guisos e nos arroces, a outra xente non... e como foi algo sin pensar, pois tampouco as puxen nos ingredientes.
Comentarios
Publicar un comentario