En concreto, estofazo de falda de xato con verduras e patacas.
INGREDIENTES
- 1/2 Kg de carne. No meu caso: falda de xato (ou xata, non sei)
- 3 ou 4 patacas
- 2puerros
- 1 cebola
- 1 pemento verde
- 1 pemento colorado
- 2 zanahorias
- 1 ou 2 tomates maduros
- Cilantro (opcional, eu boteillo porque se me estaba pasando na nevera)
- Viño blanco (eu probei un manzanilla andaluz e funciona ben)
- Aceite
- Sal
TEMPO
Aproximadamente 45-60 minutos. Todo depende do cociñada que queirades a carne.PROCESO
Cortamos e adobamos a carne con sal e allo (eu fíxeno o día anterior).Collemos unha pota (nas de aceiro funciona ben o asunto), poñemos algo de aceite e douramos a carne. Vai "agarrarse algo ó fondo da pota se o fas, coma min, cunha pota de aceiro, pero non importa. De feito hai que di que así colle máis sabor.
Picamos as verduras
Cando estea dourada, retirámola para un plato e poñemos as verduras no aceite que quedou na pota. Que non che importe, como dicía, que quede algo agarrado da carne no fondo da pota.
Debemos botar por orden a cebola e o puerro, logo pementos, logo zanahoria. Bueno, eso din. Eu boteino todo xunto :)
Desde que poche uns minutos, volve a botar a carne. Logo, bota un vaso ou así de viño blanco. Este da foto compreino de oferta no Carrefour. Para beber non me gustou demasiado, pero no guiso fíxoo moi ben.
Cando botes o viño na pota, cunha chuchara de madeira ou similar rasca o fondo da pota e verás que se despega todo moi fácil. A isto os expertos chámanlle "desglasar" (si, con ele, nada que ver con "grasa").
Eu triturei un pouco de ceboleta cos tomates e o cilantro, e engadino na pota. Como dicía, o do cilantro é opcional e igual ata é un invento raro. Se nunca o probache anda con xeito coa cantidade porque ten un sabor potente. Eu tíñao na nevera (úsoo para facer guacamole, aquí está a miña receta) e estaba perdéndose, así que aproveitei 6 ou 7 ramiñas.
Co tomate engadido, e botando un pouco de sal, deixa que coza, a lume medio e coa tapa posta. A min quedábame con este aspecto.
Mentras coce a carne, pelamos e picamos en dados grandes as patacas, e fritímolas.
Cando estean fritas, escurrímolas. Podes salalas algo se queres. Eu fíxeno, porque non salo as patacas na tixela porque salo todo o aceite, prefiro facelo despois.
Logo botámolas na pota coa carne. Revolvemos, tapamos e deixamos cocer un par de minutos. Pode quedar despois co lume apagado outros 5 ou así para que asente a cousa.
E para rematar, botas un platado, e cómelo. Estaba bo!
Tio do Oscar...eso ten unha pinta mui boa!!!
ResponderEliminarGracias :)
EliminarNon estaba mal de todo, non...