Saltar ao contido principal

Crema de champiñóns


Sabe mellor que a comprada ... ás veces ;)

INGREDIENTES

  • Champiñóns (150 gramos ou así poden dar para 2 litros de crema)
  • 2 dentes de allo
  • Media cebola pequena
  • Pimenta negra para moer (opcional)
  • Auga e unha pastilla de caldo, ou caldo de verduras/pito/carne
  • Leite ou nata para cociñar (non para montar)



TEMPO

Media hora aproximadamente

PROCESO

Pelamos e laminamos os allos. Picamos fina a cebola e os champiñóns.
Poñemos a dourar os allos, e cando estean poñemos a cebola. Botamos un pouco de sal para que poche, e botamos tamén os champiñóns.


Tenos a lume medio uns 10 minutos, revolvendo de vez en cando. Van ir soltando algo de auga a medida que se cociñan. Como eu non andaba mirando reloxos, continuei cando tiñan este aspecto.


Poñemos un litro ou así de caldo, ou auga e unha pastilla de caldo concentrado (eso foi o que fixen eu, que non tiña outros caldos).


Que coza durante uns 10 minutos máis. Logo, amecémoslle medio litro ou así de leite/nata.

Aquí hai para gustos. Pode ser nata (para cociñar, a de montar non vale), e nese caso eu botaría menos (un cartonciño deses de 250 cc. sería suficiente), porque é máis densa e a min fáiseme máis dulce.

Eu o que fixen foi botar leite. Algo menos de medio litro, creo recordar. Era semidesnatado porque era o que tiña na nevera, e iso si que igual é demasiado floxo, pero todo vai en gustos, así que cada un que faga o que queira.

Cando coza outros 5 minutos ou así, a lume medio, remata moendo un pouco de pimenta negra (se che gusta, a min si).


Logo, hai que batir. Eu usei unha batidora "americana", de vaso, desas mal chamadas licuadoras. Gústame facelo con esas batidoras por dous motivos: un, que non jodo o fondo da pota (que xa o fixen coas manuales), e outra porque lle dou ó botón, deixo que estea triturando un par de minutos, e non me canso movendo a batidora da mau.

Como este proceso enfría algo a crema, volvina ó cazo, e quenteina un minuto máis.


Despois só hai que botala no plato ou taza, e comer. Eu uso uns lavafrutas que comprei non sei onde. Xa sei que en teoría non son para sopas, pero eu non como sopa noutra cousa no meu piso... 

Estaba bastante boa a crema. Teño que volver a probar coa nata a ver por que non a estaba usando ultimamente. E se me dan outra vez setas, terei que probar a facer a crema de boletus ou algo así, que está mellor que a champiñóns.


Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Tortilla de sesos

É unha tortilla francesa con sesos, ou molas, ou cerebro, ou como lle queiras chamar, de cocho. Hai quen dirá: Que noxo! Pero se é de confianza (cocho matado na casa) pois eu apúntome a facela e comela. Case  era un ritual na casa o día de despedazar o cocho :) INGREDIENTES Os sesos dun cocho 2 ovos Sal e/ou pimenta ó gusto TEMPO Menos dun cuarto de hora PROCESO Primeiro hai que lavar e escocer os sesos. Ás veces quedan manchados de sangre, incluso con coágulos case negros (sobre todo desde que hai que atontar o animal co balote antes de matalo). Basta con cocelos 2 minutos ou así, é unha materia moi blanda.  Deixa templar un pouco (para non queimarte) e limpa os sesos. Mentras se cocen os sesos, podes bater os ovos, e cando estean os sesos limpos mézclaos cos ovos. Pisa co tenedor para desmigalos algo, así quedará máis homoxénea. Adereza con sal e/ou pementa ó teu gusto. E só queda facer a tortilla de forma normal. Prime...