Saltar ao contido principal

Guiso de pito

O guiso este fíxeno cunha zanca, anque se se fai co cuarto dianteiro (con ala, pescozo, etc.) tamén está moi bo, anque a peituga é algo seca. E vai guiso estilo miña mai, con prebe, non seco.

INGREDIENTES

  • Unha zanca de pito 
  • 2 patacas medianas
  • Unha ou 2 cenorias
  • Un tomate carnoso (tomate pera, por exemplo)
  • Unha Cebola
  • Allo (2 dentes chegan)
  • Guisantes (ó gusto, e poden ser frescos, conxelados, ou de bote)
  • Aceite, sal, viño, pementa...

TEMPO

50 minutos (mirando o tempo entre as fotos)

PROCESO

Para preparar todo xunto: troceamos o pito (a macheta que se ve na foto anterior funcionou de medo!), e salpimentámolo. 
Pelamos e picamos as patacas, a cenoria e a cebola. Pelamos e laminamos o allo, e picamos o tomate (hai quen o pela, eu non o fixen).

Que foto máis cojonuda queda con todo arreglado :)


Poñemos a dourar os allos nun pouco de aceite. Para estas couas unha pota de aceiro funciona moi ben.


Despois imos botando a cebola e a cenoria para pochar. Deixamos fritir un pouco directamente, e logo botamos un pouco de sal, a lume medio.


Logo, botamos o pito.


Dourámolo un pouco-bastante. Botamos un bo chorro de viño branco (tinto tamén vale, o que pasa é que queda todo de color máis oscuro) e deixamos que levante unha fervedura para que evapore o alcol.



Botamos os guisantes e as patacas picadas.


Deixamos que coza así un pouco (un par de minutos) e amecemos auga ata que cubra as patacas.


Poñemos o lume a tope ata que levante unha fervedura, e logo a lume medio-alto (digamos que na miña cociña estaba no 4 de 6) deixamos que coza todo, tapado.

Tras 20 minutos, xa está. Este é o aspecto na pota.


E este o aspecto no prato. Estaba moi bo. Con dicir que ía asalo, pero a temperatura do día fíxome cambiar de opinión para ter algo con líquido quente... Claro que o pito era dos criados na casa, e iso axuda moooooooooito :)

Bon apetit. Probádeo, é unha forma diferente pero moi boa!


Comentarios

  1. pois sí,parece ben apetitoso nun dia frio como o de hoxe,,eu ademais poñolle pementos vermellos e verdes cando a cebola...tamen me gusta mais a zanca ou a pechuga..pero tes razon..con polo de verdá esta moitisimo mais rico... .....
    Espero con ansia a receta do menu de noiteboa, que seica che toca cociñar(dixo Oscar)..
    Un saudo.

    ResponderEliminar
  2. A sopa de pescado/marisco fágoa eu normalmente, si. Xa fixen unha este venres, pero co apuro non saquei ningunha foto.

    E ameixas á mariñeira para fin de ano, moi probables tamén.

    Se me acordo das fotos, subirei algunha delas, claro!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...