Saltar ao contido principal

Croquetas de carne sen bechamel

Esta é fácil, cociñando pouco (aproveitando o xa cociñado) pero manchando ago de cacharrada para o rebozado :) 

Para quen lle gusten as croquetas ou similares, pero non lle guste a bechamel. Conozo a alguén... anque a min gústame a bechamel e estas tamén me gustaron.

INGREDIENTES

  • Carne cocida (no meu caso: falda de xato cocida)
  • Patacas cocidas
  • Cebola
  • Fariña, ovo e pan raiado (o pan non sae nesta foto)


 

TEMPO

Tendo todo preparado, 15 minutos ou así. Logo se queres fritilas e facer unha ensalada é outra cousa.

PROCESO

A idea é simple: picar ben fina a cebola e a carne, "pisar" as patacas cocidas cun tenedor, e mezclalo todo.

Logo, bater o ovo, e poñer en 3 cacharros a fariña, o ovo e o pan raiado.

Ir collendo a masa de carne, patacas e cebola, facer boliñas e rebozalas (por este orden) primeiro na fariña, logo no ovo e logo no pan raiado.


Se as vas fritir xa, colócaas como queiras e onde queiras, e logo fríteas.

Se non as vas cociñar (eu fixen unhas para regalo, e estas para ter de reserva no conxelador) recoméndoche algo para que poidas conxelalas e usalas máis tarde, sen que se peguen entre elas: colle un prato/fonte/o que sexa, cúbreo con papel de aluminio, e coloca as croquetas rebozadas nel, sen que se toquen.

Lévaas así para o conxelador, e desde que conxelen. Unha vez conxeladas, podes sacalas do prato e metelas nunha bolsa outra vez dentro do conxelador. Ocuparán menos que co prato, pero agora xa non se pegarán entre si.

Ah! Estas aínda non sei que tal saben, porque siguen conxeladas. As "de regalo" do outro día parece que estaban boas (estaban feitas con xamón cocido).

Proba, e que aproveite!


Comentarios

  1. Se as de regalo foron as que papei eu estaban boiiiiiisimas!!!!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...