Un menú rápido, fresco e lixeiro. Vale, o de lixeiro depende do toro de merluza que uses.
Púxenlle a etiqueta de "estranxeiro" e de "árabe" polo cuscús, o que é o plato en si é bastante nacional.
INGREDIENTES
- Un toro de merluza
- Cuscús precocido
- Allo
- Xenxibre (un cacho pequeno, na foto á esquerda da merluza)
- Puerro
- 1 champiñón (portobello no meu caso)
- Medio pimento verde
- Unha zenoria
- Cilantro
- Un par de cachos da parte verde dunha ceboleta
- Sal e aceite
- Tomate (opcional) para acompañar.
TEMPO
Unha media hora.PROCESO
Empezamos polo cuscús de verduras.
A min gústame ás veces facelo coas verduras picadas finas e todo crudo (entón boto un pouco de manteiga ó mezclar co cuscús) e ás veces pochando a verdura. Depende das verduras.
Desta volta, vai a medias. O da parte de arriba da foto seguinte, que é o verde da ceboleta, o cilantro e a metade da cenoria, deixeino crudo para mezcla.
O da parte de abaixo da foto, que é o allo, xenxibre, pimento, champiñón e media zenoria, pocheino nun cazo cun pouco de aceite de oliva, e un pouco de sal.
Para o cuscús en sí, o precocido que se atopa nos supermercados é moi cómodo. Botas como un vaso de cuscús nunha ensaladera (non collas unha moi pequena, que aumenta o doble ou así).

Bótaslle un vaso ou así de auga quente. Mira no paquete as indicacións. O que comprei eu dicía de botar o 120% de auga, así que foi un vaso e un chisquiño máis. Tapa a ensaladera cun trapo para que repose. Eu antes facíao hermético con film transparente, pero desta fíxeno cun trapo limpo, e vale igual, así que xa non gasto máis film nesto. En 3 ou 4 minutos terá o aspecto das fotos seguintes.
Engádelle as verduras, tanto as pochadas como as crudas, e revolve.
Queda tal que así.

Se che vale con iso, xa podes comer. Eu metín tamén a merluza porque o cuscús só non mantén moito :)
Para a merluza: á plancha (bueno, como se ve na foto non foi exactamente á plancha porque algo de aceite levaba).
Unha vez frita, a comer. Como a min me parecía algo "demasiado seco", collín un tomate pera e aliñeino tipo ensalada, para completar.
Comentarios
Publicar un comentario