Saltar ao contido principal

Merluza á plancha con cuscús de verduras


Un menú rápido, fresco e lixeiro. Vale, o de lixeiro depende do toro de merluza que uses. 
Púxenlle a etiqueta de "estranxeiro" e de "árabe" polo cuscús, o que é o plato en si é bastante nacional.

INGREDIENTES

  • Un toro de merluza
  • Cuscús precocido
  • Allo
  • Xenxibre (un cacho pequeno, na foto á esquerda da merluza)
  • Puerro
  • 1 champiñón (portobello no meu caso)
  • Medio pimento verde
  • Unha zenoria
  • Cilantro
  • Un par de cachos da parte verde dunha ceboleta
  • Sal e aceite
  • Tomate (opcional) para acompañar.

TEMPO

Unha media hora.

PROCESO 

Empezamos polo cuscús de verduras.

A min gústame ás veces facelo coas verduras picadas finas e todo crudo (entón boto un pouco de manteiga ó mezclar co cuscús) e ás veces pochando a verdura. Depende das verduras.

Desta volta, vai a medias. O da parte de arriba da foto seguinte, que é o verde da ceboleta, o cilantro e a metade da cenoria, deixeino crudo para mezcla.

O da parte de abaixo da foto, que é o allo, xenxibre, pimento, champiñón e media zenoria, pocheino nun cazo cun pouco de aceite de oliva, e un pouco de sal. 


Para o cuscús en sí, o precocido que se atopa nos supermercados é moi cómodo. Botas como un vaso de cuscús nunha ensaladera (non collas unha moi pequena, que aumenta o doble ou así).

 


Bótaslle un vaso ou así de auga quente. Mira no paquete as indicacións. O que comprei eu dicía de botar o 120% de auga, así que foi un vaso e un chisquiño máis. Tapa a ensaladera cun trapo para que repose. Eu antes facíao hermético con film transparente, pero desta fíxeno cun trapo limpo, e vale igual, así que xa non gasto máis film nesto. En 3 ou 4 minutos terá o aspecto das fotos seguintes.




Engádelle as verduras, tanto as pochadas como as crudas, e revolve.



Queda tal que así.


Se che vale con iso, xa podes comer. Eu metín tamén a merluza porque o cuscús só non mantén moito :)

Para a merluza: á plancha (bueno, como se ve na foto non foi exactamente á plancha porque algo de aceite levaba).

Unha vez frita, a comer. Como a min me parecía algo "demasiado seco", collín un tomate pera e aliñeino tipo ensalada, para completar.

Este foi o resultado final. Penso que o vou repetir, si...

Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...