Si, pan. Dese que con viño sirve para facer o camiño.
Non compensa economicamente ter o forno encendido a tope tres cuartos de hora, pero quería saber se sei facelo por se un día non teño pan na casa e teño gana del :)
INGREDIENTES
- Fariña de trigo.
- Levadura de panadería.
- Auga, sal, aceite.

TEMPO
Unha hora aproximadamentePROCESO
Para a fariña que collín, que serían 150 ou 200 gramos, collín a metade da pastilla de levadura que se ve na foto anterior. Esta levadura atopeina nun Eroski, anque normalmente uso (para empanadas, etc.) unhas pezas máis grandes que compro nunha panadería. Con que sexa levadura de panadería valerá, digo eu.
Bótaselle un pouco de sal á fariña, e desmenúzase a levadura.
Logo bótaselle como medio vaso de auga. A cantidade non a poño exacta porque non medín a que botei, nin pesara antes a fariña :)
A que eu fago é empezar a revolver coa culler de madeira, e cando a fariña ten unha textura que parece que ten "farrapos" (ver foto seguinte), pois paro de botar auga.
Logo boto un chorriño de aceite. Non sei se sirve de algo para o pan ou lle fai mal, pero para as empanadas era boa idea porque fai a masa máis elástica e estírase mellor. Igual a próxima probo sen aceite.
Desde que boto o aceite, eu amaso á mau. Cando acabo queda unha bola, tapo o recipiente cun trapo e deixo que levede 20 minutos ou así.
Doulle unha última amasada, deixo a bola feita e fago unha cruz encima cun coitelo. Bueno, cunha navalla de Taramundi tamén me valeu :)
E pásase ó forno. En algún sitio lera que para o pan facía falta humidade no forno, así que puxen un pocillo con auga ó lado do futuro pan. Puxen o forno a 200 ºC largos.
E funme ver a tele... ós 40 ou 45 minutos acerqueime, e xa estaba... de feito había curruscos algo chamuscados, como se ve na foto. Pero a pinta é bárbara, non?
E xa está. a pinta é boa, a textura a min recórdame ó pan de Salamanca, que non fai "ollos" no molo, pero sabía ben.
Iso si, non contes con facer rebadas finas nin bocadillos, se che sae coma min.
Como se ve, eu fun comendo nel. Esto era rematando a cea.
Comentarios
Publicar un comentario