Saltar ao contido principal

Sardiñas en papillotte

Un xeito distinto, cómodo, e bastante rápido de cociñar unhas sardiñas, co engadido de que o podes facer no interior dunha casa ou dun piso porque non queda todo con olor a sardiña como cando o frites ou asas. Quedan ben, bastante xugosas incluso. Iso si, se tes unha brasa fóra eu prefíroas á brasa :)

INGREDIENTES

  • Sardiñas
  • Verduras: puerro ou ceboleta ou cebola...
  • Herbas aromáticas
  • Sal
  • Aceite

TEMPO

Uns 20 minutos

PROCESO

Collemos un cacho grande de papel de aluminio para facer o papillotte. Hai outras formas e outros mecanismos (desde aparejos de silicona a usar papeis de forno), pero para min o aluminio é o máis cómodo. A idea do papillotte é cerrar a comida hermeticamente dentro, para facer un "forno dentro dun forno".

Collemos as sardiñas limpas (persoalmente eu limpoas por fora pero nunca as abro nin lles saco a tripa, iso cada quen que aparte as que lle toquen). Poñemos unhas poucas verduras por encima (creo que neste caso só puxen puerro), un pouco de sal, algunha herba aromática (romero por exemplo), e unha gota de aceite.  Pouco aceite, como unha cullerada do café ou así.


Doblamos facendo unha especie de sobre, e imos doblando ben os bordes (envolvendo unha ou 2 veces) para crear ese cerre hermético. Metémolo no forno (se está prequentado mellor) a uns 190ºC.


Cando o sobre está completamente hinchado, como na foto, iso indica que as sardiñas xa están cociñadas. No meu forno creo que tardou algo así como 20 minutos partindo de apagado.


E xa está. Lévalo ó plato, e ábrelo. Con xeitiño! que dentro hai vapor e sae con mala idea. Non vaias queimarte.

Como ves, queda medio xugoso, cunha capiña de líquido (xugos e grasas das sardiñas e as verdursa, máis o pouco aceite inicial). Se queres engadir algo de guarnición, pois faino. Miña mai dirá que unhas patacas cocidas veñen ben, claro...


Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...