Saltar ao contido principal

Tortilla de calabacín


Algunha receta medio normal habería que ter tamén, non?
Pois aquí vai unha: receta de calabacín... e algunha outra cousiña polo medio.

INGREDIENTES

  • 1 ou 2 calabacíns, depende do tamaño
  • medio pemento verde 
  • medio pemento coloradoç
  • media cebola
  • unha pataca pequena
  • 3 ou catro ovos
A cantidade  dos ingredientes aquí é algo variable, porque non depende só dos comensais, tamén hai que quere a tortilla con máis ou menos ovo

TEMPO

20 minutos (ou iso pasou entre a foto dos ingredientes e a primeira foto da tortilla no prato)

PROCESO

Esta tortilla leva varias cousas ademais do calabacín. Todo iso é opcional, tamén se podería facer só co calabacín, pero penso que quedaría demasiado doce, así que lle engadín o resto dos ingredientes.

Poñemos aceite a quentar na tixela, picamos a cebola, os pementos e as patacas e botamos todo cando o aceite estea quente.


O calabacín é máis blando que as patacas, pementos e cebolas, así que o picamos e o botamos despois. Ademais a min non me gusta que estea demasiado pasado porque ablanda moito.


Mentras se frite, cascamos os ovos e batémolos. Eu normalmente, cando fago as tortillas, só boto o sal (e tamén pementa negra) no ovo, non nas patacas (nas tortillas normais) ou nas verduras. Se se bota o sal nas verduras, "pochan" e quedan tamén demasiado blandas para o meu gusto.


Cando vexamos que a fritura está ó noso gusto, escurrimos o aceite e botamos as verduras no ovo, e mezclamos. Como se ve na foto, eu deixei o calabacín algo "al dente". Se non che gusta así, decide ti o punto :)


Volvemos a poñer a tixela ó lume, sacando todo o aceite (se escurres, sempre queda un pouquiño bañando o recipiente, é suficiente). Deixa que volva a quencer un pouco. Bota o composto.

E aquí ven outro punto a discutir: se queres a tortilla moi pasada, pouco, pasada por fora pero cruda por dentro, cousas intermedias... en fin.

A min a comida en xeral gústame pouco feita, e as tortillas xugosas. Pero xa case non me saen así porque na miña familia as tortillas onde o ovo non está completamente callado están prohibidas. Se van ó restaurante A Penela comer as tortillas, que a min me gustan, seguro que as tiraban pola ventá :)

Bueno, en calquera caso: cando botes a mezcla a tixela ten que estar quente (lume alto) para que faga unha pequena costra. Logo podes baixar o lume para que vaia callando o resto, e aquí decides ti. Cando vexas que é suficiente para ti, toca darlle a volta. Eu dinlla un pouco despois desta foto, onde aínda non estaba callado de todo.


Para darlle a volta á tortilla eu recomendo un prato que colla na tixela. A min así funcióname ben, non se escapa o prato nin a tortilla.

Probei algunha vez cun "viratortillas" de plástico, que era máis grande que a tixela, e movíaseme e case me cae todo. Se alguén quere a trangallada esa, mándolla volando :)


Unha vez virada, cocíñala outro pouco. Eu normalmente volvo a subir un pouco o lume para que cree a costra exterior, e apago, así queda algo húmeda por dentro.

E este for o resultado unha vez volta a virar no prato.

Aqui vese como quedou por dentro. Parece que escurre algo de ovo, pero se vedes a imaxe a tamaño orixiñal máis ben é algo de aceite. Esta penso que si que a comían na miña casa.


E para acabar, outra suxerencia de presentación ou de menú: usar a tortilla de guarnición, neste caso dun pouco de pavo ó Teriyaki con verduras que tamén fixen (pero non saquei fotos para poñer a receta, outro día será).

Que aproveite! A min aproveitoume :)





Comentarios

Publicacións populares deste blog

Sopa de pescado e marisco

  Sopa de pescado e marisco. Todas as noiteboas fago unha parecida. Poden variar os ingredientes, porque esto consiste basicamente en ir cocendo cousas e metelas xuntas nunha pota, aproveitando a auga de cocelas, claro. Se en vez de usar cousas conxeladas ou de lata se usan as frescas, sabe mellor, claro ;) Esta é a lista dos ingredientes que usei este ano. Para o ano que ven, ou para ano vello se a fago, quen sabe... INGREDIENTES 1/2 Kg de berberechos 1/2 Kg de gambas peladas 8 barriñas de surimi ("palitos de cangrexo") 1/4 Kg de chipiróns 4 Cabezas de pescado (merluzas) 1 Kg de ósos de rape 1 "tronkito" de merluza 1/4 Kg de carne de mellixóns 1/4 Kg de carne de zamburiñas 1 sobre de crema de lubrigante (non atopei a de langosta) Un bote de salsa de tomate (400 g aprox.) 1 pocillo de tapioca Azafrán TEMPO Hora e media, máis ou menos PROCESO Se usas berberechos -chícaros, que se di na miña casa- con casca (recomendable porque...

Boliñas de queixo

Esta é unha especie de receta de aproveitamento, mesturada con pinchoteo. Pode facerse con queixo fresco relado, claro, pero eu fíxeno con queixo que tiña seco na nevera, que parecía un croio. Con mozarella ou gouda ou así queda derretido por dentro, co que fixen eu non. INGREDIENTES Queixo relado (aproveitando queixos varios vellos): Eran 173 g. 2 culleradas de maicena: 30 g (que quizás sobraba algo) Un ovo 2 culleradas de leite (non está na foto, foi unha adaptación porque quedou moi seco). TEMPO 20 ou 25 minutos. PROCESO Mesturamos o ovo e a maicena co queixo relado. Como este era queixo moi seco, probablemente a maicena sobraría. Hai que amasar á mau un bo cacho, e quedaba demasiado seco, así que metín un par de culleradas de leite. O aspecto final da masa é este: Compacta, seca, pero que mantén a forma. Agora toca coller cachiños e facer bolas. A min saíronme 37. E fritir. Lume alto e sen poñer demasiadas boliñas de vez para que non baixe a temperatura. Como eran pequenas, metín d...

Ensalada de cochayuyo

Outro invento, de orixe chileno. O cochayuyo ( Durvillaea antárctica ) é unha alga do pacífico que parece ser que se come habitualmente en Chile (aínda que eu non o vin en ningunha carta de restaurantes). Véndese nunha especie de mollos deshidratados que pesan moi pouco (cento e pico gramos) que hai que hidratar e cocer, e úsase habitualmente en ensaladas, ceviches e  cazuelas , entre outras recetas.  Ten moi pouco sabor (sobre todo se o coces sin sal) e unha textura medio xelatinosa e algo similar á punta da orella de cocho cocida, algo triscante (depende do que o cozas, claro). O máis difícil da receta igual foi conseguir o cochayuyo. Eu aproveitei unha viaxe a Chile ☺. INGREDIENTES Cochayuyo, claro. Eu usei como un cuarto do paquete seco, que deben ser 40 ou 50g aprox (na foto xa está hidratado, e usei a metade do que se ve). Cebola, pode ser colorada ou branca, eu usei media ceboleta escasa 1 tomate Medio pemento colorado e medio verde 1 Zanahoria Unhas follas de cilantro ...